Herrmiddagar
2019-12-05
Vi är några killar (nåja) som gillar att laga och äta god
mat. Våra inbördes förhållanden kan du se här, och förslag
till stadgar här.
Våra honnörsord när det gäller vår mat är:
·
Social matlagning och ätande
·
Maten prioriteras
·
Bra råvaror
·
Njutning
·
Omsorg
·
Kvalitet

Här är några av våra recept.
Håkan kunde inte vara med för han var i
USA.
Mats ville ha vienerschnitzel så vi betämde ha nästa tema
Österrike.
Christer brukar åka till
Grekland
på semester så vi provade hans favoriter.
Frankrike är ju svårt att hoppa över som matland tyckte
Stefan.
Eftersom Janne är från Norge
så var valet inte svårt nästa gång.
När vi provade Italien
så upptogs två "wannabees" som medlemmar i klubben.
Tony gick ut hårt med goda recept från
Spanien,
och bidrog även med receptet och abborren från
Sverige.

Tex-Mex är ju alltid populärt!
Lars-Gunnar som är läkare tyckte att
Lågkolesterol
var på sin plats.
Christers granne är från filipinerna och har bidragit med
recepten på Fyra små rätter.
Cajun
hade vi tänkt prova men Stefan ville nåt annat.
Janne hade Cajun på sin herrmiddag som sammanföll med århundradets snöstorm
i Gävle. Vi höll på att bli mer insnöade än vanligt.
Stefan (läraren) efterlyste kulturen så nästa gång firade vi
Strindbergs födelsedag,
men då var Stefan inte med.
Håkan "the Copy-cat" hittade sin Kuba-meny
i GD.
Christer och Håkan var till Danmark med sina
familjer på semester så vi tänkte ta några smörrebröd innan vi gick på Cityfesten.
Lars-Gunnar funderar på att flytta från stan så han vill ha
lite mat från Gävleborg
att minnas.
Milleliets första herrmiddag skulle hållas på vår närbutik
och huvudsponsor (se nedan) och temat var kring Medlehavet.
Mats har stuga i fjällen så vi
förlade en herrmiddag med tillhörande skidåkning dit.
Vårt 5-års jubiléum firade vi hos Bosse med en
repris av den första
menyn eftersom det matglada gänget har utöktas. Vi hade dock en annan
efterrätt.
Tony visade lite videofilm hur man inte ska bete sig i
trafiken, så
temat var givet.
Med tanke på mul- & klövsjuka och annat så hade vi en
herrmiddag utan
galna kor
Hos Mats åt vi OS-meny (ost &
sill) och såg Mühlegg fuska till sig guld på 5-milen.
Stefan vill gärna drömma sig tillbaka till
70-talet.
Janne å sin sida drömmer tydligen om Tina!
Även Håkan ser tillbaka till sin första (Middag med
Eva?).
Bosse ville inviga sin nya (från 1973) husvagn med
korv med mos.
Bilder därifrån kan du se här.
Nå´t gott men enkelt
ville Tony äta, och hos L-G i Uppsala åt vi på restaurang och lyssnade på
Beatlesmusik.
Janne bjöd på en Norsk-Spansk specialitet
Bacalao som är
rökt torkad torsk
Hos Mats blev det åter en favorit i repris, Wienerschnitzel.
Alla uppskattade inte den Libanesiska
buffen som Christer bjöd på, men det var
Äntligen kom vi ut till Stefans stuga i Trödje där vi hade
kräftskiva.
Tony firade ett halvt sekel, sen vart det ett litet uppehåll
på två år innan Christer gjorde en Restart.
Efter ett till alldeles för långt uppehåll hade vi en
hillegrill i Mats nya hus. Där bestämmde vi att nästa träff skulle ske hos Jan
i han stuga.
Håkan tog på sig ansvaret att hålla tempot upp och höll en
middag. Vi
vet inte vad han bjöd på för dricka men resultatet blev att ingen kommer ihåg
när det var eller knappt vad vi åt.
Nu hade vi fåt upp farten igen och Tony bjöd på ett
norrländskt tema.
Eftersom vi fått hjärnsläpp åkte Håkan på att bjuda på en
höstmeny.
Hos Bosse firade vi Norges nationaldag med att äta
italienskt!
Det var tyvärr ett decimerat gäng som träffades i
Lars-Gunnars stuga för en herrmiddag vid
havet.
Hos Stefan åt vi några klassiker i
Vintermörkret
Eftersom Stefan Löfvén lurade oss på ett val i Mars så lät
vi våra medlemmar välja mellan invandrad och svensk mat, och
den senare vann om än knappt. Det blev en homage till våra kockar Julius
Carlsson, Leif Mannerström och Plura Jonsson.
På grund av vissa omständigheter var vi åter ett decimerat
gäng som försökte återskapa en Gotländsk sommarnatt
i Jans stuga vid Storsjön.
Efter en kall och regnig sommar kom en varm höst och vi
kunde låtsas uppleva One night in
Bangkok.
Så blev det äntligen dags att bjuda våra respektive på vårt
20-års jubileum
som vi firade i kvarnen på Stigs gård.
Eftersom ännu en medlem i klubben var på väg att lämna stan
så blev det "Farsor på stan" med öl och småplock alt. en köttbit på Brända bocken. Vi fick
på köpet uppleva en något avslagen Earth
hour i snögloppet på Stortorget.
Sista träffen innan sommaren blev en mini herrmiddag med
bara tre herrar. Vi åt Beer can burger
á 250 g styck.
Håkan fick hjälp av en Webmaster från jobbet att hitta
recept från
webben till en höstmeny och avslutade med en gammal favorit som dessert.
Vi lyckades pricka in Earth hour även 2017. då vi åt
asiatiskt hos Christer.
Stefan och L-G bidrog med en fantastisk
rysk middag i vintermörkret.
Janne skulle sälja sitt hus och flytta till sin sommarstuga
så vi passade på att fixa en Oktoberfest
sista dan innan möblerna försvann.
Eftersom Christer varit i Barcelona nyligen ville de ha en
spansk herrmiddag. Men eftersom de var lite lata så förlades den på Pinchos.
Då vi trodde att pandemin var över dristade vi oss
att fira 26-års jubileum hos Bosse.
Övriga länkar