Herrmiddagar

2019-12-05

Vi är några killar (nåja) som gillar att laga och äta god mat. Våra inbördes förhållanden kan du se här, och förslag till stadgar här.

Våra honnörsord när det gäller vår mat är:

·         Social matlagning och ätande

·         Maten prioriteras

·         Bra råvaror

·         Njutning

·         Omsorg

·         Kvalitet

Här är några av våra recept.

Första gången var vi hos Bosse.

Håkan kunde inte vara med för han var i USA.

Mats ville ha vienerschnitzel så vi betämde ha nästa tema Österrike.

Christer brukar åka till Grekland på semester så vi provade hans favoriter.

Frankrike är ju svårt att hoppa över som matland tyckte Stefan.

Eftersom Janne är från Norge så var valet inte svårt nästa gång.

När vi provade Italien så upptogs två "wannabees" som medlemmar i klubben.

 

Tony gick ut hårt med goda recept från Spanien, och bidrog även med receptet och abborren från
Sverige.

Tex-Mex är ju alltid populärt!

Lars-Gunnar som är läkare tyckte att Lågkolesterol var på sin plats.

Christers granne är från filipinerna och har bidragit med recepten på Fyra små rätter.

Cajun hade vi tänkt prova men Stefan ville nåt annat. Janne hade Cajun på sin herrmiddag som sammanföll med århundradets snöstorm i Gävle. Vi höll på att bli mer insnöade än vanligt.

Stefan (läraren) efterlyste kulturen så nästa gång firade vi Strindbergs födelsedag, men då var Stefan inte med.

Håkan "the Copy-cat" hittade sin Kuba-meny i GD.

Christer och Håkan var till Danmark med sina familjer på semester så vi tänkte ta några smörrebröd innan vi gick på Cityfesten.

Lars-Gunnar funderar på att flytta från stan så han vill ha lite mat från Gävleborg att minnas.

Milleliets första herrmiddag skulle hållas på vår närbutik och huvudsponsor (se nedan) och temat  var kring Medlehavet.

Mats har stuga i fjällen så vi förlade en herrmiddag med tillhörande skidåkning dit.

Stefan bjöd på båtur i Gävles inre fjärd och wokad fläskfilé. Jan anslöt till det marina och bjöd på Skeppsredare Hansens skärgårdsmeny.

Vårt 5-års jubiléum firade vi hos Bosse med en repris av den första menyn eftersom det matglada gänget har utöktas. Vi hade dock en annan efterrätt.

Tony visade lite videofilm hur man inte ska bete sig i trafiken, så temat var givet.

Med tanke på mul- & klövsjuka och annat så hade vi en herrmiddag utan galna kor

På hösten 2001 hade vi vår första herrmiddag i Uppsala. Vi hade också Herrmiddag med galanta damer, då vi bjöd in våra respektive.

Hos Mats åt vi OS-meny (ost & sill) och såg Mühlegg fuska till sig guld på 5-milen.

Stefan vill gärna drömma sig tillbaka till 70-talet.

Janne å sin sida drömmer tydligen om Tina!

Även Håkan ser tillbaka till sin första (Middag med Eva?).

Bosse ville inviga sin nya (från 1973) husvagn med korv med mos. Bilder därifrån kan du se här.

Nå´t gott men enkelt ville Tony äta, och hos L-G i Uppsala åt vi på restaurang och lyssnade på Beatlesmusik.

Janne bjöd på en Norsk-Spansk specialitet Bacalao som är rökt torkad torsk

Hos Mats blev det åter en favorit i repris, Wienerschnitzel.

Alla uppskattade inte den Libanesiska buffen som Christer bjöd på, men det var

Äntligen kom vi ut till Stefans stuga i Trödje där vi hade kräftskiva.

Tony firade ett halvt sekel, sen vart det ett litet uppehåll på två år innan Christer gjorde en Restart.

Efter ett till alldeles för långt uppehåll  hade vi en hillegrill i Mats nya hus. Där bestämmde vi att nästa träff skulle ske hos Jan i han stuga.

Vad vi inte visste var att det skulle bli herrmiddag med galanta damer. Bilder finns här!

Håkan tog på sig ansvaret att hålla tempot upp och höll en middag. Vi vet inte vad han bjöd på för dricka men resultatet blev att ingen kommer ihåg när det var eller knappt vad vi åt.

Nu hade vi fåt upp farten igen och Tony bjöd på ett norrländskt tema.

Eftersom vi fått hjärnsläpp åkte Håkan på att bjuda på en höstmeny.

Hos Bosse firade vi Norges nationaldag med att äta italienskt!

Det var tyvärr ett decimerat gäng som träffades i Lars-Gunnars stuga för en herrmiddag vid havet.

Hos Stefan åt vi några klassiker i Vintermörkret

Eftersom Stefan Löfvén lurade oss på ett val i Mars så lät vi våra medlemmar välja mellan invandrad och svensk mat, och den senare vann om än knappt. Det blev en homage till våra kockar Julius Carlsson, Leif Mannerström och Plura Jonsson.

På grund av vissa omständigheter var vi åter ett decimerat gäng som försökte återskapa en Gotländsk sommarnatt i Jans stuga vid Storsjön.

Efter en kall och regnig sommar kom en varm höst och vi kunde låtsas uppleva One night in Bangkok.

Så blev det äntligen dags att bjuda våra respektive på vårt 20-års jubileum som vi firade i kvarnen på Stigs gård.

Eftersom ännu en medlem i klubben var på väg att lämna stan så blev det "Farsor på stan" med öl och småplock alt. en köttbit på Brända bocken. Vi fick på köpet uppleva en något avslagen Earth hour i snögloppet på Stortorget.

Sista träffen innan sommaren blev en mini herrmiddag med bara tre herrar. Vi åt Beer can burger á 250 g styck.

Håkan fick hjälp av en Webmaster från jobbet att hitta recept från webben till en höstmeny och avslutade med en gammal favorit som dessert.

Vi lyckades pricka in Earth hour även 2017. då vi åt asiatiskt hos Christer.

Stefan och L-G bidrog med en fantastisk rysk middag i vintermörkret. 

Janne skulle sälja sitt hus och flytta till sin sommarstuga så vi passade på att fixa en Oktoberfest sista dan innan möblerna försvann.

Hos Mats i hans fina lägenhet på Gävle strand åt vi bland annat Pocherat ägg med kallrökt regnbåge.

Eftersom Christer varit i Barcelona nyligen ville de ha en spansk herrmiddag. Men eftersom de var lite lata så förlades den på Pinchos.

Då vi trodde att pandemin var över dristade vi oss att fira 26-års jubileum hos Bosse.



Övriga länkar

Vår Webmasters egen hörna
TasteLine
ICA receptssök
Gourmet på nätet
Beril Engelbert
Sveriges radio-P1 Meny