Tunnbrödskorg med skaldjursröra
·
8 små mjuka
tunnbröd
·
4 ägg
·
räkor
·
kräftstjärtar
·
Kallrökt lax
·
Crab sticks
·
Creme fraich
·
Majonnäs
·
Skaldjursfond
·
Dill
·
Isbergssallad
Värm ugnen till 200 °C
Koka äggen hårda
Värm bröden 15 sekunder i micron så att dom blir mjuka
Lägg bröden på uppochnervända ugnssäkra formar. Sätt på
gummiband så att dom så får rätt form.
Sätt in i ugnen och värm till dom blir hårda, ta ut och ta
bort gummibanden.
Låt svalna något.
Mixa
räkor, kräftstjärtar, crab-sticks, lax och ägg.
Blanda crème fraiche och majonnäsen, smaka av med fond
Blanda i mixet
Bottna korgarna med sallad.
Lägg i röran, toppa med rom, en dillkvist och en halv
citronskiva.
Lax
tournedos med syrlig romsås
·
1 stor lök
·
2
vitlöksklyftor
·
1½ dl vit
balsamicovinäger
·
7,5 dl vispgrädde
·
Salt &
peppar
Skär löken och vitlöken grovt
Fräs i lite olivolja så att de blir mjukt utan att ta färg
Häll över vinägern och grädden
Koka ihop
Smaka av med salt, peppar och rom.
·
Hel laxfile
helst mittbit
·
Pepparot
·
Philadelphia-ost
·
Lime
·
Citron
·
Potatis
·
Sallad och tomat
·
Dill
Ansa och gör ren laxfilen. Behåll skinnet på.
Skär i portionsbitar.
Skär igenom
Blanda osten med pepparrot, rivet limeskal och limejuice
till lagom smak.
Bred blandningen på laxen.
Rulla ihop till rullar, börja i änden utan skinn. Fäst med
tandpetare
Pensla med grillolja-lime, stek i ugn ca 30 min.
Skär potatisen i mindre bitar, koka. Pressa
Servera med sallad
Plättar
med bär och vaniljglass
·
2 dl mjöl
·
4 dl mjölk
·
2 Ägg
·
salt,
vaniljsocker
·
blåbär, hallon
och dylika bär
·
vaniljglass
·
citronmeliss
Gör
en vanlig pannkakssmet, ta vaniljsocker istället för vanligt socker
Stek
16 plättar och lägg en på varje tallrik. Bär emellan och en plätt som lock.
Garnera
med siktat florsocker eller vaniljsocker och nåt blad citronmeliss.
Lägg
en eller två kulor vaniljglass vid sidan