Vårrullar

16 st

Värm oljan i stekpanna, tillsätt fläskfärsen. Stek på medelstart värme tills den är genomstekt och nästan all vätska kokat bort. Lägg över färsen i en stor skål mha en hålslev.

Lägg grönsakerna i en stor skål och blanda väl. Flytta över till stekpannan, stek ca 2 minuter tills grönsakerna känns mjuka. Blanda med köttfärsen i skålen.

Lägg ett vårulleomslag diagonalt på bordet. Lägg drygt 1 dl av färs/grönsaksblandningen på främre halvan av bladet. Vik det närmaste hörnet över fyllningen. Rulla nästan till mitten, vik in hörnen och rulla färdigt. Fukta sista hörnet med vatten så att det fäster bra.

Värm 4-5 cm olja till ca 180 °C och fritera ca 2 minuter tills vårrullarna är gyllenbruna. Vänd efter hand med en tång. Låt rinna av på hushållspapper.

Servera med sweet chilisås.

 


Friterade räkor

8 pers

Skala räkorna (Eventuellt kan man lämna det yttersta på stjärten kvar).

Blanda i ordning friyrsmeten och lägg i räkorna.

Värm 4-5 cm olja till ca 180 °C och fritera tills räkorna är gyllenbruna. Vänd efter hand med en tång. Låt rinna av på hushållspapper.

Servera med sötsur sås och ris.

 


Pancit (fried nudles)

8 pers

 

Hetta upp olja i wok-panna.

Börja med att bryna lövbiffen på ganska hög värme. Ha i grönsakerna efter ett tag. Krydda med soja och wok-krydda. Ha i vattnet och lägg i nudlarna (utan kryddpaket).

Koka under omröring till nudlarna är mjuka och vattnet är borta.

 

 


Kycklingsatay med jordnötssås

8 pers

Skär kycklingfiléerna i långa strimlor och marinera.

Trä upp på grillspett och grilla på grill eller i ugn.

Jordnötssås

 

Kör alla ingredienser till såsen i matberedare till slät sås. Häll såsen i en kastrull, hetta upp på medelstark värme ca 3 minuter tills såsen kokat ihop.

 

 


Stekta bananer med kokos och kanelsås

 

  • Kanel och kokossås
  • Skär bort ändarna på bananerna. Lägg i eldfast form och ställ in i ugnen tills dom blir bruna

    Rör i hop mjöl, socker och kanel i en kastrull. Tillsätt kokosmjölken och blanda väl. Ställ kastrullen på medelstark värme och låt såsen koka upp under omröring och sjuda ca 2 minuter tills den tjocknar.

    Asiatisk herrmiddag 1998-05-09