Pocherat ägg på lantbröd med kallrökt regnbåge, rucola och Kalix löjrom

 

 

·         6 ägg

·         1 påse rucola

·         6 skivor kallrökt lax

·         6 tsk Kalix löjrom

Sås

·         3 dl lätt crème fraiche

·         3/4 msk riven pepparrot

·         1½ krm nymald svartpeppar

·         3 krm salt

 

Rör ihop ingredienserna till såsen.

 

Pochera äggen:

 

Koka upp 2 liter vatten, 1 msk salt och 1/2 msk ättika i en låg och vid kastrull. Knäck äggen vart och ett för sig i en kopp och låt glida ner i vattnet. Vitan lindar sig efter en stund kring gulan. Låt sjuda i 3–4 minuter. Fiska försiktigt upp med hålslev och lägg i en bunke med kallt vatten

 

Rosta lantbröd och lägg på varsin tallrik. Täck bröden med rucolasallad och laxskivor. Lägg på äggen och toppa till sist med sås och löjrom.


Krispig kycklingfilé med hemmagjord Mangoraja och pilaffris

 

6 pers

 

·         800 g kycklinginnerfilé

·         salt

·         100 gram smör

·         3 dl cornflakes

·         2 dl Grevé, riven

·         2 st vitlöksklyfta(or)

·         2 nypor oregano

·         svartpeppar

·         2 huvuden hjärt- eller romansallad

·         6-8 stjälkar salladslök

·         5 plommontomater

·         10 gula körsbärstomater

·         1 lime, saften

·         2 msk olivolja

 

Smält matfettet till paneringen. Smula cornflakes med handen. Blanda ner smulorna i fettet och tillsätt riven ost, pressad vitlök och oregano

 

Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar, vänd i paneringen och lägg dem i en smord form

 

Stek mitt i ugnen i 225 grader tills kycklingfiléerna är helt genomstekta och paneringen har fått en fin gyllenbrun färg, ca 20-30 minuter.

 

Hacka salladslök och tomater, lägg på salladsbladen och ha på lite olja och citronsaft. Lägg på kycklingen

 

Mangoraja

 

·         2 dl majonnäs

·         6 msk crème fraiche

·         4 msk het mango chutney

·         2 krm indisk curry

·         2 krm sambal oelek

·         4 msk konc. ananas-/ apelsinjuice

·         2 msk flytande honung

·         2 tsk citronpeppar

 


Sorbet med bär och prosecco

 

·         1 paket valfri sorbet

·         1/2 paket frysta hallon (à 250 g)

·         Prosecco, italienskt mousserande vin

 

Lägg en kula valfri sorbet i ett glas och lägg i ett par frysta hallon.

Fyll upp med prosecco vid bordet