·
6
ägg
·
1
påse rucola
·
6
skivor kallrökt lax
· 6 tsk Kalix löjrom
·
3
dl lätt crème fraiche
·
3/4
msk riven pepparrot
·
1½
krm nymald svartpeppar
·
3
krm salt
Rör ihop
ingredienserna till såsen.
Pochera
äggen:
Koka upp
2 liter vatten, 1 msk salt och 1/2 msk ättika i en låg och vid kastrull. Knäck
äggen vart och ett för sig i en kopp och låt glida ner i vattnet. Vitan lindar
sig efter en stund kring gulan. Låt sjuda i 3–4 minuter. Fiska försiktigt upp
med hålslev och lägg i en bunke med kallt vatten
Rosta
lantbröd och lägg på varsin tallrik. Täck bröden med rucolasallad och
laxskivor. Lägg på äggen och toppa till sist med sås och löjrom.
6 pers
·
800
g kycklinginnerfilé
·
salt
·
100
gram smör
·
3
dl cornflakes
·
2
dl Grevé, riven
·
2
st vitlöksklyfta(or)
·
2
nypor oregano
·
svartpeppar
·
2
huvuden hjärt- eller romansallad
·
6-8
stjälkar salladslök
·
5
plommontomater
·
10
gula körsbärstomater
·
1
lime, saften
·
2
msk olivolja
Smält
matfettet till paneringen. Smula cornflakes med handen. Blanda ner smulorna i
fettet och tillsätt riven ost, pressad vitlök och oregano
Krydda
kycklingfiléerna med salt och peppar, vänd i paneringen och lägg dem i en smord
form
Stek
mitt i ugnen i 225 grader tills kycklingfiléerna är helt genomstekta och
paneringen har fått en fin gyllenbrun färg, ca 20-30
minuter.
Hacka
salladslök och tomater, lägg på salladsbladen och ha på lite olja och
citronsaft. Lägg på kycklingen
·
2
dl majonnäs
·
6
msk crème fraiche
·
4
msk het mango chutney
·
2
krm indisk curry
·
2
krm sambal oelek
·
4
msk konc. ananas-/ apelsinjuice
·
2
msk flytande honung
·
2
tsk citronpeppar
·
1
paket valfri sorbet
·
1/2
paket frysta hallon (à 250 g)
·
Prosecco, italienskt mousserande vin
Lägg en
kula valfri sorbet i ett glas och lägg i ett par frysta hallon.
Fyll upp
med prosecco vid bordet