Rödbetor med chèvre, honung och pinjenötter

 

·     4 rödbetor

·      200 g getost

·      flytande honung

·      pinjenötter

·      salt

·      ruccola

Sätt ugnen på 250°C.

Skala och koka rödbetorna i ca 20 min.

Skiva dem tunt, och lägg på ett fat. Getosten skivas tunt och läggs ovanpå, ringla över honung efter tycke och smak.

In i ugnen i ca 3-5 min. När osten smält lite så är det klart, strö över lite pinjenötter och salt och servera med några ruccolablad

Fläskfilé med lingonsås

 

·     800 g – 1kg fläskfilé eller fläskytterfilé

·      3 dl grädde

·      2 dl lingon

·      1 msk sambal oelek

·      1 msk kalvfond

·      2 msk soya

 

Sätt ugnen på 150°C.

Putsa filén och bryn den runt om.

Lägg över den brynta filén i en smord sockerkaks-/limpform

Bland ihop övriga ingredienser och slå över

In i ugnen i 90 minuter.

Skär upp filen och red ev. såsen lite efter behag.

Servera med pressad potatis med klippt persilja över och sallad.

 

Fryst Crème Fraiche Tårta

 

·     2 ägg

·     1 dl socker

·     1½ dl vispgrädde

·     1 tsk vaniljsocker

·     1 citron

·      2 dl crème fraiche

·      digestivekex

·      Kiwi

 

 

Vispa äggulorna med socker

Vispa äggvitorna

Vispa vispgrädden

Tillsätt vaniljsocker

Tillsätt pressad citron

Tillsätt crème fraiche

Blanda allt försiktigt

Täck kakformens botten med krossade digestivekex

Bred över smeten

Täck med krossade digestivekex

Skall stå i frysen minst 2 tim