Rödbetor med chèvre,
honung och pinjenötter
·
·
200
g getost
·
flytande
honung
· pinjenötter
·
salt
·
ruccola
Sätt ugnen på 250°C.
Skala och koka rödbetorna i ca 20 min.
Skiva dem tunt, och lägg på ett fat. Getosten skivas tunt
och läggs ovanpå, ringla över honung efter tycke och smak.
In i ugnen i ca 3-5 min. När osten smält lite så är det
klart, strö över lite pinjenötter och salt och servera med några ruccolablad
Fläskfilé med lingonsås
· 800 g – 1kg
fläskfilé eller fläskytterfilé
·
3
dl grädde
·
2
dl lingon
·
1
msk sambal oelek
·
1
msk kalvfond
·
2
msk soya
Sätt ugnen på 150°C.
Putsa filén och bryn den runt om.
Lägg över den brynta filén i en smord sockerkaks-/limpform
Bland ihop övriga ingredienser och slå över
In i ugnen i 90 minuter.
Skär upp filen och red ev. såsen lite efter behag.
Servera med pressad potatis med klippt persilja över och
sallad.
Fryst Crème Fraiche Tårta
· 2
ägg
·
· 1½
dl vispgrädde
· 1
tsk vaniljsocker
· 1
citron
·
2
dl crème fraiche
·
digestivekex
·
Kiwi
Vispa äggulorna med socker
Vispa äggvitorna
Vispa vispgrädden
Tillsätt vaniljsocker
Tillsätt pressad citron
Tillsätt crème fraiche
Blanda allt försiktigt
Täck kakformens botten med krossade digestivekex
Bred över smeten
Täck med krossade digestivekex
Skall stå i frysen minst 2 tim