4 port
- 1 burk hummer
- 1 liten burk sparris
- små färska champinjonrer (eller 1 liten burk konserverade)
- 1 huvud isbergssallad
Rhode Island dressing
- 1 dl majonäs
- 1 msk chilisås
- 1 krm paprika
Dela hummerköttet i vackra bitar. Låt sparrisen rinna av. Strimla salladen. Bottna porttionsskålar med strimlad sallad. Fördela hummer, sparris och skivade champinjoner ovanpå. Häll såsen över salladen och garnera med dillkvist och ev. små citronklyftor. Rostat bröd serveras till.
4 pers 1 skiva t-bone-steak per person, grillas eller steks. Serveras med friterade lökringar, bakad potatis, BBQ-sås samt coleslaw.
- ½ riven grön paprika
- ½ rivet vitkålshuvud
- 1 stor morot
- 1 ½ dl majonäs
- 2 msk Caj P Limeolja
- 2 msk olivolja eller matolja
- 1 dl crèam fraiche
- salt, peppar ev. lite socker
Blanda
Friterade lökringar
- 1 dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 1 tsk vinäger
¾ dl mjölk
- 2-3 stora lökar
Fritras i 175 C olja 3-4-min.
Botten:
cA 15 finstötta grahamnskex 2 msk socker- ¼ tsk kanel
- 3 msk smör
Fyllning 1:
1 tsk rivet citronskal
- 400 g Philadelphiaost
- 1 dl socker
- ¼ tsk salt
- 3 ägg
Fyllning 2:
- 3 dl gräddfil
- 1 msk socker
- ½ tsk valinljsocker
Garnering:
- 1 påse mandelspån
- ½ liter bär
Blanda kexsmulorna med socker och kanel. Smält matfettet och häll ner i smulorna. Arbeta ihop med fingarna. Tryck ut i smord form med löstagbar botten. Kör citronskal ost socker och salt i food-processor tills det blir krämigt. Tilsätt äggen och rör tills blandningen är slät. Häll fyllningen i formen. Grädda i 175 C ugn i ca 30 min. Stäng av värmen. Rör gräddfilen med med soocker och vaniljsocker. Bred över kakan och sätt in i eftervärmen ca 5 min. Låt kakan kallna. Garnera med rostad mandel och bär.
1996-02-10