Amerikansk herrmiddag

Lobster cocktail

4 port

Rhode Island dressing

Dela hummerköttet i vackra bitar. Låt sparrisen rinna av. Strimla salladen. 
Bottna porttionsskålar med strimlad sallad. 
Fördela hummer, sparris och skivade champinjoner ovanpå.
Häll såsen över salladen och garnera med dillkvist och ev. små citronklyftor.
Rostat bröd serveras till.


T-bome Steak

4 pers


1 skiva t-bone-steak per person, grillas eller steks.
Serveras med friterade lökringar, bakad potatis, BBQ-sås samt coleslaw.


Coleslaw

Friterade lökringar

¾ dl mjölk

Fritras i 175 C olja 3-4-min.



Cheescake

Botten:
Fyllning 1:

1 tsk rivet citronskal


Fyllning 2:


Garnering:

Blanda kexsmulorna med socker och kanel.

Smält matfettet och häll ner i smulorna.

Arbeta ihop med fingarna.

Tryck ut i smord form med löstagbar botten.

Kör citronskal ost socker och salt i food-processor tills det blir krämigt.

Tilsätt äggen och rör tills blandningen är slät.

Häll fyllningen i formen.

Grädda i 175 C ugn i ca 30 min. Stäng av värmen.

Rör gräddfilen med med soocker och vaniljsocker. Bred över kakan och sätt in i 
eftervärmen ca 5 min.

Låt kakan kallna.

Garnera med rostad mandel och bär.


1996-02-10