4
personer
·
1
knippe grön sparris
·
30
gram smör
·
1
tsk tryffelolja
·
1
liten vitlöksklyfta
·
2
msk amontilladosherry
·
Salt
·
Peppar
·
Parmesan
Börja
med att bryna smöret i en kastrull. Vakta noga så det inte bränns. Smöret ska
få en fin gyllene färg och en djup nötig smak.
Ställ åt sidan och sila av smöret från den bruna bottensatsen
Bryt
den träiga bottenbiten av sparrisen och lägg i en stekgryta. Tillsätt smöret,
sherry och tryffeloljan och sjud på låg värme i 5-6 minuter tills sparrisen är
mjuk men fortfarande lite spänstig.
Smaka
av med salt och peppar.
Riv
över parmasan och servera på salladsbädd
4
personer
·
Färska
korvar t.ex lammkorv Chorizo e.dyl.
·
700
g färskpotatis
·
150
g salladslök
·
1
dl soltorkade tomater (strimlade)
·
2
dl rödlök (grovt hackad)
·
1
dl coctailkapris
·
80
g ruccola
·
Majonnäs
·
Ramslökspesto
Koka
potatisen
Skär
av det översta på salladslökens blast och hacka grovt
Koka
salladslöken ca 1 minut
·
2
msk koncentrerad kycklingfond
·
6
msk vatten
·
3
msk dijonsenap
·
4
msk olivolja
·
2
st vitlöksklyfta
·
1
tsk dragon
·
Salt
& peppar
Blanda
kycklingfond och vatten till en buljong
Mät
upp senap i en skål
Tillsätt
olja droppvis och vispa till en fyllig konsistens, tillsätt buljongen och
övriga kryddor
Lägg
den varma potatisen i en skål tillsammans med salladslöken, lökblast,
soltorkade tomater, rödlök och kapris
Vänd
försiktigt ner ruccolan
Häll
över dressingen
·
1
förp. färdig risgrynsgröt
·
1
ägg
·
1/2
dl vetemjöl
·
1/2
dl hackad sötmandel
·
½
dl socker
·
½
paket saffran (à 1/2 g)
·
½
l vispgrädde
Blanda
gröten med ägg, vetemjöl, mandel, socker och saffran. Häll smeten i en väl smord
ugnssäker form ca 15-20 cm i diameter
Grädda
saffranspannkakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Servera saffranspannkakan
ljummen eller kall med lättvispad grädde och sylt