- 600 g fläskfilé
- 1,5 msk kinesisk soja
- 2 tsk mald ingefära
- 2 krm cajennpeppar
- 3 krm nymalen svartpeppar
- 3 gula lökar
- 2 röda, 2 gula, 2 röda parikor
- 1,5 tsk sesamolja
- 3 dl kycklingbuljong eller -fond
- 5 msk hoisinsås (eller chilisås)
- 1,5 msk maizenamjöl
Blanda samman olja, ingefära, cayenn- och svartpeppar i en skål.
Strimla fläskfilén och vänd ner den i blandningen. Låt alltsammans stå kallt ca 15 min.
Ansa och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan ganska fint
Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna, lägg i löken och paprikan. Stek
hastigt under omrörning ca 5 min.
Ta upp köttet ur marinaden och torka lätt med hushållspapper. Stek köttskivorna
tillsammans med grönsakerna tills dom är genomstekta
Blanda samman buljong, hoisinsås och maizena i en skål. Häll blandningen i
wokpannan under omrörning. Låt bara tjockna och bli varm.
Servera genast