Österrikisk herrmiddag

Oxsvans- och champinjonsoppa

6 port
Blanda burksopporna och vattnet. Värm. Blanda i grädden och smaka av med 
vermouth och ev salt och vitpeppar.


Wienerschnitsel

6 port
Köttskivorna bankas tunna. Dubbelpanera d.v.s. vänd först i mjöl, sedan i det 
uppvispade ägget och sist i ströbrödet.

Stekes sakta gyllenbruna i olja och smör.

Garnera med cirtonskivor och rullade sardeller.

Serveras med rösti, stekt eller kokt potatis, gröna ärtor och sallad. Absolut ingen 
brunsås.


Sachertårta

Smält blockchokladen över kokande vatten eller i micro.

Rör smör och socker poröst och tillsätt de uppvispade äggen.

Rör i den smälta chokladen och vetemjölet blandat med bakpulvret.
Häll smeten i smord och bröad form. Grädda i 175 °C ca 35 minuter.

Stjälp upp och ställ svalt att kallna.

Garnering

När kakan kallnat (ställ gärna i frysen då den blir lättare att dela) delas i två bottnar. 

Bred aprikosmarmelad emellan.

Smält blockchokladen och blanda i smöret.

Bred smeten över tårtan och även på sidorna.

Ställ svalt att kallna.

Servera med vispad grädde till kaffe.


Österrikisk Herrmiddag		1996-04-20