6 port
- 2 burkar Cambells oxsvanssoppa
- 2 burkar Cambells redd champinjon soppa
- 2 burkar vatten
- 1 dl grädde
- torr vermouth
Blanda burksopporna och vattnet. Värm. Blanda i grädden och smaka av med vermouth och ev salt och vitpeppar.
6 port
- 6 skivor kalvinnanlår
- 2 ägg
- 2-3 msk vetemjöl, blandat med kryddor
- 1 dl ströbröd
Köttskivorna bankas tunna. Dubbelpanera d.v.s. vänd först i mjöl, sedan i det uppvispade ägget och sist i ströbrödet. Stekes sakta gyllenbruna i olja och smör. Garnera med cirtonskivor och rullade sardeller. Serveras med rösti, stekt eller kokt potatis, gröna ärtor och sallad. Absolut ingen brunsås.
- 150 g mörk blockchoklad
- 150 g smör
- 2 dl socker
- 4 ägg
- 1 ½ dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
Smält blockchokladen över kokande vatten eller i micro. Rör smör och socker poröst och tillsätt de uppvispade äggen. Rör i den smälta chokladen och vetemjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i smord och bröad form. Grädda i 175 °C ca 35 minuter. Stjälp upp och ställ svalt att kallna.Garnering
- 100 g blockchoklad
- 1 msk smör
- aprikosmarmelad
När kakan kallnat (ställ gärna i frysen då den blir lättare att dela) delas i två bottnar. Bred aprikosmarmelad emellan. Smält blockchokladen och blanda i smöret. Bred smeten över tårtan och även på sidorna. Ställ svalt att kallna. Servera med vispad grädde till kaffe.
Österrikisk Herrmiddag 1996-04-20