Libanesisk
meze
Baba ganough
hummus
Aubergineröra
kikärtsröra
Tapenade warak inab
Olivröra vinbladsdolmar
Patata motabale shish tawouk
Friterad sötpotatis kycklingspett
Akras ghanam tabouleh
Lammfärsbiffar bulgurvetesallad
Bureka labne bel toum
Fetaost i smördeg yougart med vitlök och mynta
Fallaffel
Friterade kikärtsbollar
Dessert
Färsk exotisk frukt i skål av filodeg
Serverad med citronsorbet och vispad grädde
akras ghanam
· 600 g lammfärs
· 100 g nötfärs
· ½ grön
paprika
· ½ gul
paprika
· 1 mellanstor gul lök
· 4 pressade vitlöksklyftor
· 2 dl yoghurt
· 30 g fetaost
· salt, peppar
Shish tawouk
· 6 kycklingfiléer I bitar
·
1 påse orientalisk marinad + 1 påse vitlöksmarinad (Santa
Maria)
· ½ dl oregano
taboule
·
1½ liter vatten
·
1 liter couscous
·
1 gurka
·
4–5 mogna tomater
·
färsk mynta
·
1 knippe bladpersilja
·
½ dl äppelcidervinäger
·
1 dl olivolja
·
1 msk grönsaksbuljongpulver
·
1 msk salt
Gör så här:
Koka upp vattnet, häll i couscousen och dra av kastrullen, låt couscousen
svälla i vattnet. Hacka gurka i småbitar, liksom tomaterna, myntan och
persiljan. Rör samman vinäger, olja, buljong och salt. Blanda grönsakerna i
couscousen, häll över vinägerblandningen och blanda väl. Servera kall.
Färsk frukt på botten av filodeg
Servered med glass och vispad grädde
·
ett paket filodeg
·
100 g Svenskt Smör,smält
·
2 dl Vispgrädde
·
exotisk frukt; t.ex. mango, papaya, physsalis, litchies, melon,
hallon
passionsfrukt, kiwi
·
florsocker