Sjötunga Walweska
Het asiatisk fisksoppa (tema Asia)
Gorgonzolaspäckad oxfilé
Vou-le-vent med pocherat ägg
Första gången var vi hos Bosse.
Håkan kunde inte vara med för han var i USA.
Mats ville ha vienerschnitzel så vi betämde ha nästa tema Österrike.
Christer brukar åka till Grekland på semester så vi provade hans favoriter.
Frankrike är ju svårt att hoppa över som matland tyckte Stefan.
Eftersom Janne är från Norge så var valet inte svårt nästa gång.
När vi provade
Italien
så upptogs två "wannabees" som medlemmar i klubben. Tony gick ut hårt med goda
recept från Spanien,
och bidrog även med receptet och abborren från
Sverige.
Tex-Mex är ju alltid populärt!
Lars-Gunnar som är läkare tyckte att Lågkolesterol var på sin plats.
Christers granne är från filipinerna och har bidragit med recepten på Fyra små rätter.
Cajun hade vi tänkt prova men Stefan ville nåt annat. Janne hade Cajun på sin herrmiddag som sammanföll med århundradets snöstorm i Gävle. Vi höll på att bli mer insnöade än vanligt.
Stefan (läraren) efterlyste kulturen så nästa gång firade vi Strindbergs födelsedag, men då var Stefan inte med.
Håkan "the Copy-cat" hittade sin Kuba-meny i GD.
Christer och Håkan var till Danmark med sina familjer på semester så vi tänkte ta några smörrebröd innan vi gick på Cityfesten.
Lars-Gunnar funderar på att flytta från stan så han vill ha lite mat från Gävleborg att minnas.
Milleliets första herrmiddag skulle hållas på vår närbutik och huvudsponsor (se nedan) och temat var kring Medlehavet.
Mats har stuga i fjällen så vi förlade en herrmiddag med tillhörande skidåkning dit.
Stefan bjöd på båtur i Gävles inre fjärd och wokad fläskfilé. Jan anslöt till det marina och bjöd på Skeppsredare Hansens skärgårdsmeny.
Vårt 5-års jubiléum firade vi hos Bosse med en repris av den första menyn eftersom det matglada gänget har utöktas. Vi hade dock en annan efterrätt.
Tony visade lite videofilm hur man inte ska bete sig i trafiken, så temat var givet.
Med tanke på mul- & klövsjuka och annat så hade vi en herrmiddag utan galna kor
På hösten 2001 hade vi vår första herrmiddag i Uppsala. Vi hade också Herrmiddag med galanta damer, då vi bjöd in våra respektive.
Hos Mats åt vi OS-meny (ost & sill) och såg Mühlegg fuska till sig guld på 5-milen.
Stefan vill gärna drömma sig tillbaka till 70-talet.
Janne å sin sida drömmer tydligen om Tina!
Även Håkan ser tillbaka till sin första (Middag med Eva?).
Bosse ville inviga sin nya (från 1973) husvagn med korv med mos. Bilder därifrån kan du se här.
Nå´t gott men enkelt ville Tony äta, och hos L-G i Uppsala åt vi på restaurang och lyssnade på Beatlesmusik.
Janne bjöd på en Norsk-Spansk specialitet Bacalao som är rökt torkad torsk
Hos Mats blev det åter en favorit i repris, Wienerschnitzel.
Alla uppskattade inte den Libanesiska buffen som Christer bjöd på, men det var
Äntligen kom vi ut till Stefans stuga i Trödje där vi hade kräftskiva.
Tony firade ett halvt sekel, sen vart det ett litet uppehåll på två år innan Christer gjorde en Restart.
Efter ett till alldeles för långt uppehåll hade vi en hillegrill i Mats nya hus. Där bestämmde vi att nästa träff skulle ske hos Jan i han stuga.
Vad vi inte visste var att det skulle bli herrmiddag med galanta damer. Bilder finns här!
Håkan tog på sig ansvaret att hålla tempot upp och höll en middag. Vi vet inte vad han bjöd på för dricka men resultatet blev att ingen kommer ihåg när det var eller knappt vad vi åt.
Ny hade vi fåt upp farten igen och Tony bjöd på ett norrländskt tema.
Eftersom vi fått hjärnsläpp åkte Håkan på att bjuda på en höstmeny.
Hos Bosse firade vi Norges nationaldag med att äta italienskt!
Visit our sponsor
Övriga länkar
Vår Webmasters egen hörna
Världens käk ny!
TasteLine ny!
ICA receptssök
Gourmet på nätet
Arla
Beril Engelbert
Livets glädjeämnen
Sveriges
radio-P1 Meny
Grekiska recept