·
8
dl couscous
·
6
msk konc kycklingfond eller grönsaksfond
·
½
purjolök (den ljusa delen)
·
2
askar körsbärstomater (à 250 g)
·
3
dl soltorkade tomater
·
6
msk olivolja
·
1
dl färskpressad citronjuice
·
2
dl hackad bladpersilja
·
6
krm chiliflakes
·
21
tsk salt
·
1
påse babyspenat (à 65 g)
·
500
g halloumi
·
olivolja
·
balsamvinäger
·
dijonsenap
·
Örtkrydda
provencale (Knorr)
·
Färsk
basilika
Tillaga
couscousen med kycklingfonden enligt anvisning på förpackningen.
Ansa
och skär purjolöken i strimlor. Dela körsbärstomaterna. Skär de soltorkade
tomaterna i strimlor.
Blanda
couscousen med olivolja, citronjuice, purjolök, persilja, tomater och
soltorkade tomater.
Krydda
med chiliflakes och salt. Vänd försiktigt ner spenatbladen.
Lägg
upp couscoussalladen på ett stort fat. Ringla gärna över lite olivolja och strö
ev över citronskalsstrimlor.
Pensla
haloumin med olivolja och grilla i grillpanna så att den får ett fint mönster.
Skaka
i hop balsamvinäger med dubbla mängden olivolja och smaksätt med senap,
vitpeppar och franska örtkryddor. Garnera med några blad basilika.
·
8
st kycklingfiléer
·
4
urkärnade, klyftade äpplen
·
4
klyftade gula lökar
·
6
vitlöksklyftor
·
2
dl hackad färsk timjan
·
50
g smält smör
·
2
tsk flingsalt
·
2
tsk svartpeppar
Värm
ugnen till 175°C.
Putsa filérna
Lägg
kycklingen i en ugnsfast form. Lägg äpplen, lök, vitlök och timjan runt
kycklingen. Pensla med smöret, salta och peppra. Stek i ugnen till en
innertemperatur på 70 grader, använd stektermometer, cirka ½ timme.
·
4
dl torr äppelcider
·
4
dl grädde
·
4
dl silat spad från kyckling
·
2
tsk soja
·
1
tsk svartpeppar
·
3-4
msk maizena
Koka
ihop cider, grädde och kycklingspad från kycklingen. Tillsätt soja, peppar och
vispa i maizena, låt koka 5 minuter
Servera med vildris
·
5
dl lagom utspädd fläderblomssaft
·
2
dl vitt vin
·
2
äggvitor
Ställ glassmaskinen
i frysen i minst 6 timmar
Häll blandningen
i glassmaskinen. Kör maskinen till rätt konsistens. Servera i coupe´glas garnerat med citronmeliss