Bruschetta con
pomodoro, cipolla, basilico e mozarella
Rostat
bröd med tomat, lök basilika och mozarella
·
8
skivor italienskt lantbröd
·
Finhackade
tomater
·
Hackad
röd lök
·
Mozarella
·
Några
basilikablad i mindre bitar
·
Olivolja
·
Balsamvinäger
Pensla brödet med olivolja,strö lite flingsalt på brödet och rosta i
ugnen med grill.
Blanda lök, tomater och basilka med olivolja och vinäger.
Lägg på grönsaksblandningen. Toppa med mozarellan och ringla lite olivolja på.
Pollo a salsa di pesto rosso con tagliatelle
Kycklingfilé
i röd pestosås serverad med tagliatelle
·
1-1½
kg innerfilé av majskyckling
·
2-3
burkar röd pesto
·
4-6
dl matlagningsgrädde
·
ev
lite vitt vin
·
2
vitlöksklyftor
·
2
påsar färsk tagliatelle
·
Riven parmesanost
Marinera kycklingen i någon god färdig
marinad några timmar. Stek i ugn.
Blanda peston, grädden låt koka ihop.
Smaka av med vitlök,salt och
ev. vin. Red av vid behov med majzenamjöl.
Blanda kycklingen med såsen och servera
med tagliatelle och riven ost.
Tira Misu
·
1
paket Sardonikex
·
2
äggulor
·
100
g socker
·
250
g mascarpone, italiensk färskost
·
3
gelantinblad
·
4
msk snabbkaffepulver
·
1
dl vatten
·
½
dl cognac, rom, kaffe- eller
kakaolikör
·
2
½ dl vispgrädde
·
1
msk kakao
·
1
msk florsocker
Vispa gulor och socker, sätt till osten och fortsätt vispa
tills sockret har lösts upp.
Lägg gelantinbladen i kallt
vatten. Blanda kaffepulver i det varma vattnet. Krama ur gelantinbladen
och låt dem smälta i kaffet. Blanda i spriten.
Vispa grädden och blanda den väl med mascarponesmeten.
Lägg i hälften av kexen i en form med löstagbar kant, fukta
den med hälften av kaffeblandningen och bred på hälften av gräddblandningen.
Lägg på resten av kexen och upprepa proceduren.
Ställ kakan kallt i minst en timme.
Innan serveringen: blanda ½ msk kakao med florsocker och
sikta över kakan. Sikta sist över resten av kakaon.
Serveras med espressokaffe
|