2000-04-07 - 09
Gulaschsoppa
- 3 potatisar
- 2 gula lökar
- 1 paprika
- 1 vitlöksklyfta
- 1 - 2 msk smör
- 300 g benfritt fläskkött
- 2 msk tomatpuré
- 6 dl köttbuljong
- 4 dl mjölk
- salt, svartpeppar
- 2 tsk paprikapulver
Skala potatis och lök. Skiva och hacka. Strimla paprikan och köttet. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt kött och den pressade vitlöken. Bryn. Rör ner tomatpuré och paprikapulver. Tillsätt buljong och mjölk. Låt koka ca 15 min. Lägg i potatis och paprika och koka ytterligare 20 min. Smaksätt med kryddorna.
Frasvåfflor med hjortronsylt
- 2½ dl iskallt vatten
- 2dl mjölk
- ½ tsk salt
- 3½ dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1½ dl (ca 100 g) smält avsvalnat smör