2000-04-07 - 09

Gulaschsoppa

  • 3 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 1 paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 - 2 msk smör
  • 300 g benfritt fläskkött
  • 2 msk tomatpuré
  • 6 dl köttbuljong
  • 4 dl mjölk
  • salt, svartpeppar
  • 2 tsk paprikapulver

Skala potatis och lök. Skiva och hacka. Strimla paprikan och köttet. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt kött och den pressade vitlöken. Bryn. Rör ner tomatpuré och paprikapulver. Tillsätt buljong och mjölk. Låt koka ca 15 min. Lägg i potatis och paprika och koka ytterligare 20 min. Smaksätt med kryddorna.


 

 

 

Frasvåfflor med hjortronsylt

  • 2½ dl iskallt vatten
  • 2dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 3½ dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl (ca 100 g) smält avsvalnat smör